BASK: Ek ders ücreti 5 lira olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2005 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Avcı'dan öğretmene acı haber: ?Aldığımız bilgiye göre, ek ders ücretleri 3,5 ytl'den 5 ytl'ye yükseltilecek ama buna karşılık olarak... "

Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, YURTKUR, ÖSYM ile 53 üniversitenin 2006 bütçelerinin ele alındığı Genel Kurul'da konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, ?Maliye Bakanlığı bir tasarı hazırlıyor.Öğretmenlerimizin ek ders ücretleri mutlaka arttırılacaktır?, açıklamasını değerlendiren Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ?Aldığımız bilgilere göre, ek ders ücretleri 3,5 ytl'den 5 ytl'ye yükseltilecek, fakat maaş karşılığı girilen zorunlu ders saati haftada 15'den 18 saate çıkarılacağı için, öğretmenin cebine giren parada bir değişiklik olmayacak. Yani zam yapılmasına yapılacak ama bu zam, öğretmenin bütçesine çok az oranda yansıyacağı için, sözde zam olarak anılacak? dedi.

TBMM Genel Kurulunda konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, ücretsiz kitap projesinin AK Parti'nin büyük bir projesi olduğundan övgüyle bahsetmesinden, halkın rahatsızlık duyduğunu söyleyen Genel Başkanı Gürkan Avcı, ?Ücretsiz kitap yalnızca fakir öğrencilere verilmelidir. Özel okul ve kolejlerde ücretsiz kitap dağıtılmasına da karşıyız. Fakir halk çocuklarının yalnızca ders kitaplarının değil, tüm eğitim harcamalarının devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. Bugün yüz binlerce çocuğumuz, ailelerinin ekonomik yetersizliklerinden dolayı, ?zorunlu eğitim? çağında olmasına rağmen okula gidememektedir. Devlet durumu iyi olan ailelerin çocuklarına dağıttığı kitapların parasıyla, fakir aile çocuklarının tüm eğitim giderlerini karşılama yoluna gitmelidir. Kaldı ki, Hükümet bir taraftan popülist bir şekilde ücretsiz kitap dağıtıyor, diğer taraftan isteğe bağlı! zorunlu bağışla başlayan ve yıl boyunca onlarca farklı isimle para toplanması ayıbına seyirci kalıyor.? dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, ?Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin en büyük bütçe olduğunu ve 4 yıl içerisinde eğitime ayrılan payın bugünkü rakamlarla 2 katrilyona yakın olduğunu? belirten açıklamalarına eleştiri getiren Genel Başkanı Avcı sözlerini şöyle sürdürdü:

?Sayın Bakan bütçeyi eğitimin ve eğitim çalışanlarının asli sorunlarının çözümü için kullanmalıdır. Bugün 100 bin derslik ve 100 bin öğretmen, personel açığı ile rekora koşuyoruz. Eğitim sistemimizin bir diğer kanayan yarası olan sözleşmeli öğretmenlik uygulaması iflas etmiştir. Sözleşmeli öğretmenlerimiz çok zor koşullar altında öğretmenlik yapmaktadır. Verilen üç kuruş maaş kiralarını ancak karşılayabilmektedirler. Bu yüzden sözleşmeli öğretmenlerin ciddi bir bölümü ya istifa etmiş yahut istifa etmeyi düşünmektedir. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla eğitimde süreklilik sağlanamaz. Sözleşmelilik uygulaması eğitimde huzuru bozmuştur. Bu yüzden biran önce sözleşmelilik uygulamasına son verilmelidir. Ve en düşük öğretmen maaşı en az 1.000 ytl'ye yükseltilmelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber